Lorem ipsum dolor sit amet gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci. Proin gravida nibh vel veliau ctor aliquenean.

Follow me on instagram

+01145928421
mymail@gmail.com
Image thumbnail

Kaasmakers

Onze boeren

Liefde en vakmanschap

Boeren Goudse Oplegkaas maken, vergt de nodige kennis en kunde.
Er zijn verschillende boeren die dit ambacht beheersen. Twee daarvan hebben een melkveehouderij in het Groene Hart en maken enkele maanden per jaar op eigen erf de Boeren Goudse Oplegkaas.

kaas-kl

Familie Captein

Aan de rand van het Groene Hart in de Grote Polder van Zoeterwoude ligt in de landelijke Weipoort de Kaasboerderij van de familie Captein.

kaas-kl

Familie Van der Poel

Hugo en Marije van der Poel wonen op een van de mooiste plekjes van het land.

Familie Captein

Kaasboerderij Captein

Zoeterwoude

Aan de rand van het Groene Hart in de Grote Polder van Zoeterwoude ligt in de landelijke Weipoort de Kaasboerderij van…

Familie Van der Poel

Hoeve Waterrijk

Rijpwetering

Hugo en Marije van der Poel wonen op een van de mooiste plekjes van het land. Hun boerderij, Hoeve Waterrijk, ligt namelijk op een…

De Affineurs

Van onze kazen

Het opleggen van de kaas vindt plaats in het pakhuis van de affineur. De kaas ligt op houten planken in ruimtes waar de temperatuur laag (13 à 15 ºC) en de luchtvochtigheid hoog (82 à 86%) is. Hier borstelt, coat en keert de affineur de kaas tenminste anderhalf jaar tot deze zijn kenmerkende rijke, volle smaak en smeuïgheid heeft ontwikkeld. De Boeren Goudse Oplegkaas ligt bij twee affineurs, zij kennen de kaas door en door.

Kaashandel Remijn

Kerkdriel

Boerenzoon Kees Remijn dook al op jonge leeftijd in de zuiveltechnologie. Na een aantal jaren in een zuivelfabriek te hebben gewerkt, richtte Kees zijn kelder in als kaasopslag en ging aan slag als kaashandelaar. Voorzien van kennis en kaas reed hij het land door. Al snel volstond Kees zijn kelder niet meer en verhuisde hij zijn kaas naar het pakhuis in Kerkdriel waar hij inmiddels alweer 40 jaar vertoeft.

Arie Blok

Kaashandel Blok

Woerden

De liefde voor kaas is Arie Blok met de paplepel ingegoten. Vanaf een boerderij in Woerden leverden Arie zijn overgrootouders de omliggende boerderijen van veevoer. Ze werden betaald in… kaas! Deze kaas werd vervolgens door hen opgelegd in het kaaspakhuis. Toen in 1898 de gulden het wettig betaalmiddel werd, werd met de opgebouwde kennis en kunde Blok Kaashandel opgericht.